Политическата девственост не е присъща на БСП, заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Георги Харизанов от Института за дясна политика.
"ГЕРБ допусна сериозна грешка, ако някой искаше да надприказва госпожа Корнелия Нинова, можеше да извезе на трибуната и да я надприказва. Тези реплики не са повод да се даде възможността на опозицията да говори за диктатура, за потъпкване на свободата на словото", поясни Георги Харизанов. "Речта не беше повод да се отнема думата, просто така говори госпожа Нинова.

Трябваше някой да излезе да я надприказва, а това е друг въпрос, но ползата от това нещо започва силно да ми се губи", посочи още той. Според Росен Карадимов, обаче, БСП е постигнала важен психологически успех с напускането на Димитър Главчев. "Не бих казал, че има победители и победени, но психологическият ефект е налице", каза Росен Карадимов.

"Победата на БСП ми е силно съмнителна, след като Цвета Караянчева стана председател на НС", каза Георги Харизанов. "Очевидно госпожа Нинова не може и не иска да решава по подобен начин в нейната политическа сила и нейната парламентарна група"

В деня със скандала с малоумните изказвания на Иво Христов за пръв път я видях да бяга от журналисти. Тя тогава избяга от журналистите и 2 дни не се появи пред медиите - или не иска, или не може да решава по този начин проблемите в собствената й партия“, каза още Харизанов.