Личността на госпожа Нинова умело донесе повече гласове преди на БСП. Социалистите и ГЕРБ ще бъдат с почти изравнени сили на изборите, но с преднина на десницата. Хората не желаят Корнелия Нинова да е премиер обаче.  Това заяви Георги Харизанов от Института за Дясна политика в предаването "Плюс-Минус".

"Скандалите за имотите не могат да повлияят политически. В крайна сметка чакаме органите да се произнесат за спазването на закона. Никоя не расте, очевидно доверието, което по малко ерозира от управляващите партии, не се пренасочва другаде. Само от ГЕРБ и Борисов зависи дали тази ерозия ще се засили като темпо, дали ще спре или дали процесът е обратим", каза Харизанов.

"Формулирането на нови политики и на причини да се продължи да се управлява не е лесно. Борисов според мен засега се справя много добре", добави експертът. 

На въпрос какво мисли за предложението на лидерът на "Воля" Румен Радев да напусне президентския пост и да стане кмет на София, Харизанов следното: "Длъжен съм да поздравя Марешки за чувството за хумор, много ми харесва", кратко отсече той.

"Със сигурност Борисов е човек, който е склонен да връща мандата и да иска нов кредит на доверие, когато това е нужно. Не мисля, че това обаче сега ще се случи. Напрежението между Нинова и Станишев ще се засили и БСП ще премине трудно през тези евроизбори. Бъдете сигурни, че разместване на върха, не се очертава", каза Харизанов.

"София не е готова за червен кмет. На миналите избори господин Мирчев получи едва 11% подкрепа. Едва ли ще видим нещо повече и на следващите местни избори", завърши Харизанов.