Очакват ни още много публични скандали, но това по никакъв начин не се отразява на качеството на работа на управляващото мнозинство. Това каза политическият анализатор Георги Харизанов.

Той добави, че сегашното управление не е найдоброто, което може да бъде, но под натиска на протестите то трябва да се подобрява непрекъснато. Георги Харизанов каза още, че няма как случилото се с министъра на финансите Владислав Горанов да бъде скандал, защото преди 6 години той е декларирал имота, около който се развихри скандалът, и ако това е най-големият проблем в сектора на финансите, то тогава имаме проблем, поясни Харизанов.

Той добави, че поредицата от скандали и около Обединени патриоти и около управляващата партия няма да са единствените. „Сюжетът около предизборната кампания ще се нажежи много, а също така и обстановката след това, идват и местни избори - не забравяйте, че в кампания всички са по-остри. Партньори започват да се конкурират и да спорят, съкоалиционни лидери на партии започват да се борят за това, кой да сложи повече хора в листата и кой да оглави някоя листа. Като цяло мисля, че и по отношение на Обединени патриоти и по отношение на цялостната политика ни очаква гореща пролет“, поясни той.

Политическият анализатор Георги Харизанов каза още, че най-лесният начин да бъдат уязвени ГЕРБ е да продължава да се коментира, че ДПС неофициално управляват страната. Той добави, че е трудно да бъде доказан отрицателен факт и затова тази линия на атака е много лесна