Очакваме по-високи резултати от 8% за ДПС на предсрочните парламентарни избори. Това каза дългогодишният кмет на Кърджали Хасан Азис в ефира на bTV. По думите му прогнозните резултати на Веселин Марешки е изненада за всички. Той взима от гласовете на всички партии.
"През последните години Кърджали е бастион на ДПС. Затова оттам ще задават основните политики на партията. Ще се борим за 5 от 5 в Кърджали“, заяви Азис.

На въпрос дали ДПС ще бъде коалиционен партньор, Хасан Азис заяви: „Ние сме либерална партия. През последните години сме били в добра координация и с лява партия, подкрепяли сме политиката и на дясна партия. В Кърджали ще се състои политическия сблъсък между ДПС и ДОСТ. По-скоро ще се установи политическата реалност, такава каквато е, или ДПС да получи между 9 и 10% от гласовете на избирателите“, заяви кметът на Кърджали.

Според него проектът за водното огледало се разглежда от политическа гледна точка, но той изпълнява много важна функция – предпазва Кърджали от голяма приливна вълна. „Той доказа, че изпълнява своето предназначение по време на наводненията“, подчерта Азис.