Печално известните съветници на Румен Радев Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти и Николай Копринков са хората, които „коват“ и организират структурите на новата партия на бившия служебен министър Стефан Янев, пише breaking.bg., позовавайки се на запознати.

Цялата „мощ“ на президентството е впрегнато в тази задача, на фона на фейкновините, че Радев и Янев не са в добри отношения. Напротив.

На „Дондуков“ №2 тече втори тур на партийно строителство, след явно неуспешния проект „Продължаваме промяната“, от който Румен Радев бяга като дявол от тамян. Затова обкръжението на президента възлага всичките си надежди на партия „Български възход“.

Пламен Узунов, като бивш вътрешен министър, привлича за партията бивши служители на МВР, ДАНС и специалните служби. Николай Копринков е организирал бившите областни управители, назначени преди година от служебното правителство на Стефан Янев. 80% от тях бяха бивши офицери от армията и МВР. На тях са възложени задачи да организират структурите на партия „Български възход“ по места.

Копринков е вещ в тази материя. През септември 2021 година шефът на „Екогласност“, коалиционен партньор на БСП, Емил Георгиев обяви в ефира на БНТ, че е бил притискан от трима служебни министри-Кирил Петков, Николай Денков и Асен Василев да им продаде партията си за нов политически проект срещу 620 000 лева. Тройката му казала, че зад техния проект стои президентството и по-точно секретарят на президента Николай Копринков.

Според Георгиев президентския съветник лично говорил с него и го питал продължават ли с проекта на Петков-Василев-Денков, а самите министри му се представили като хора от президентството.

Докато от „Дондуков“ №2 се занимават с партийно строителство, е задействана операция за сваляне на правителството на Кирил Петков като част от плана партията на Стефан Янев да бъде вкарана в следващ парламент при предсрочни избори.

Услужливи социолози вече дават на „Български възход“ трето или четвърто място в НС при предсрочен вот. След месец сигурно ще ги представят като втора или първа политическа сила. Като в изследването на „Маркет линкс“ от вчера, според което Стефан Янев е втори по популярност след президента, но партията му не фигурира в електоралните нагласи.

Очаква се в близките дни и седмици Радев да засили словесните атаки срещу четворната коалиция, дори и с искания за нови избори. Целта на операцията е нов служебен кабинет от „радевци“, който да изнесе на гърба си новото творение на „Дондуков“№2 партия „Български възход“.