Днес България чества паметта на големия поет, революционер и общественик Христо Ботев. В Перник това се случва чрез поставяне на венци пред паметника му.

По време на официалната церемония в миньорския град, която показва на обществото отношението на държавата и нейните органи уважението към този голям българин, се случи много конфузна ситуация, пише zapernik.com.

По традиция парламентарно представените партии поднасят венец или цветя на паметника на Ботев. Водещите прочитат името на парламентарната група по реда на броя депутати, които заема в парламента. Следва поднасяне на цветя. Поклон.

След произнасянето на името на ПП „Има такъв народ“ настана мълчание. Конфузна ситуация. Водещите очакваха да се появят нейни представители и да поднесат цвете. Но такива нямаше. Никой не дойде.

Нито депутатката Бърдарска, нито общински, нито областен координатор на партията. А такива има. Нито представител на Слави Трифонов от София. Хората се почудиха и се спогледаха.

Като че ли очакваха да излезе някой. Слави Трифонов го дава патриот. Пее възрожденски песни. Но днес уважение към възрожденеца Ботев в Перник нямаше.

Същото се случи и с партията „Изправи се! Мутри вън!“.

Да, наистина, избори са. Партиите мислят основно за себе си, но не трябва да забравят за хората. Включително и хората, които са дали живота си за България.

Хората ще ви простят невежеството, но ако Ботев беше жив – едва ли!