„Демократична България” (ДБ) няма да подкрепи вота на недоверие. Това каза пред журналисти съпредседателят на коалиция „Демократична България” Христо Иванов след разговор с ПГ на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Неочаквано: ДБ отиде на консултации с ГЕРБ!

„Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението, защото не виждаме абсолютно никаква друга политическа алтернатива в този момент”, заяви Иванов.
По думите му хвърлянето на страната в още по-голяма криза е безотговорно.

„Смятаме, че отговорът на тази изключително сложна ситуация — и вътрешнополитическа, и финансова, и икономическа, и геополитическа, в която ние се намираме, със сигурност считаме, че това е знак, че трябва да се търси диалог в името на страната”, каза Иванов, но уточни, че този диалог може да има само една цел и това е управляемост на страната.

Напрежението расте: И ДБ скочиха на Трифонов, огласиха подлата му схема

Той е категоричен, че действия, които хвърлят страната в неуправляемост, за ДБ не са добра алтернатива и от тази гледна точка идват многото различия с народните представители от ГЕРБ.

„Ако този вот успее, никой няма отговор на въпроса какво иде след това”, каза Иванов.

Той заяви, че има всякакви политически вендети, които се разиграват, но никой няма отговорен политически отговор на въпроса какво става със страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!