Ние поехме отговорност за това правителство на базата на много тежък политически компромис. Този компромис ще се оправдае единствено, ако в България най-накрая има върховенство на закона. Всичко направихме в името на това.

Ние приехме една законодателна програма и днешните твърдения на Бойко Борисов, че те не са поели никакви ангажименти към това правителство, не са верни и са опасни, защото явно ГЕРБ се отказват от думите се, че ще променяме България.

Добре, те могат да имат по-добри закони, но сядаме, разговаряме и решаваме, а не правим кой каквото си иска с плаващи мнозинства. Ние няма да търпим това правителство да съществува, за да дава политическо време на който и да е.

Ако ние позволим това правителство да изглежда като нещо проснато на простора, то ще падне, каза пред bTV  председателят на "Да, България" и депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Христо Иванов, който коментира думите на Бойко Борисов от днес сутринта, че ГЕРБ няма ангажименти към ПП - ДБ.  

"Акад. Денков и Мария Габриел ясно обявиха, че всички назначения в регулаторите ще стават след разговори и съгласуване, а това не се случва. Това е ангажимент поет от ГЕРБ и анонсиран от Мария Габриел.

На всички беше ясно, че България трябва да има правителство, което трябва да промени начина на управление на държавата и на регулаторите. Ясно е, че това може да се случи между първата и втората политическа сила. Ние не се доверяваме на ГЕРБ, просто реформите трябва да се случат, защото ситуацията в България и в света е много критична", добави той. 

"Искам да призова бързо да се съгласува механизъм за взимане на общи политически решения, които да са ясни и да не занимаваме хората с нашите кадрови проблеми и някакви СМС-и за това кой ще стане областен управител на Благоевград.

Ние сме длъжни да кажем на хората, че ще се справим със съдебната реформа и всички други важни проблеми. Нека да оставим кухненските проблеми и да почнем да решаваме истинските проблеми", категоричен бе Христо Иванов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук