Знам за хора, които са част от Изпълнителното бюро на БСП, които имат повече снимки с Борисов, отколкото с Нинова. Има човек от обкръжението на Корнелия Нинова, който е взел над 150 млн. лева от обществени поръчки на Борисов. Това заяви Кирил Добрев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Според него Нинова визира хора, от които иска да се отърве. „БСП преживя много тежко поражение. Ние изгубихме част от ядрото си.

Едва 8500 млади човека са гласували за нас, останалите са хора с пенсионна възраст. Това е партия със затихващи функции, която може да изчезне“, предупреди той.

„Нинова няма как да се лиши от двама души - Крум Зарков и Драгомир Стойнев. Те са възпитаници на Харвард и Сорбоната. Това са подготвени и умни хора, с които може да се води нормален разговор“, смяна Добрев.

Той коментира и как вижда преговорите за кабинет.

„Преговорните екипи, излъчени от БСП са бивши министри на Станишев или такива, които свързвам само с опашките по магазините. Ако това са лицата след реформата на Нинова в БСП, по-добре е да не участват“, подчерта Кирил Добрев.

„Участието на БСП във властта е един смокинов лист. БСП не си решава проблемите с участието във властта.

Това ще е от полза само за ръководството. Това се прави единствено и само, за да може Нинова да спечели на Конгреса“, разкри той.

„Всяка партия, влязла в изпълнителната власт излиза с по-нисък рейтинг. Ние сме в менгеме между две десни партии. Как ще мине лява идея?

Най-добрият преговарящ е Корнелия Нинова, защото тя до стената и ще приеме всичко. От тази позиция ти нямаш моралното право да преговаряш и да поемаш отговорност“, обясни още Добрев.