Години наред, само заради егото на един или друг лидер, лявото се люспеше пред очите ни. Това написа в профила си в социалната мрежа социалистът Кирил Добрев.

Според него БСП е изключвала членове заради "предателства", а след това е дошло удобното “уронване на престижа и авторитета“, но всъщност зад това се е криел единствено страхът за “Стола”.

Ето какво още пише Добрев в профила си (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Години наред, само заради егото на един или друг лидер, лявото се люспеше пред очите ни. Изключвахме се заради “предателства”, след това дойде удобното “уронване на престижа и авторитета“, но всъщност зад това се криеше единствено страхът за “Стола”.

Дълбоко вярвам, че Левицата може да бъде силна само ако сме заедно ВСИЧКИ на ясна принципна основа. Идейна - с всичките си нюанси. От романтичното ляво до прагматичната социалдемокрация. Организационна - със силните и слаби страни на всеки един от субектите.

Ние се познаваме - знаем кой, колко и къде тежи. И естествено кадрово - с нови лица, необременени исторически. Защото новото поколение, изградено от различните леви формации, не е обременено от личното ни минало.

Това е път, стръмен път, който трябва да се извърви, за да бъде лявото стабилно, силно и да може отново да побеждава.

За да се случи всичко това, обаче, трябва да си “Голям”.

Да можеш да преглътнеш егото си и да мислиш няколко хода напред, а не просто до следващата пресконференция.

Да използваш органите в партията, за да формираш мнение преди да се изказваш по стратегически въпроси.

Да усещаш, че вътрешният баланс е жизненоважен, за да те възприемат отвън.

Мислех си, че третото място, 46-тото НС и хипотетичната власт са добър катализатор на всеки обединителен процес както навън, така и навътре, но явно отново съм бил оптимист."