Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ще дискутира в САЩ бъдещето на Западните Балкани и възможностите за противодействие на злонамереното влияние на Русия в региона.

В рамките на тридневното си посещение ще се срещне и със 70-ия държавен секретар Майк Помпео, който също ще участва в дискусията, съобщиха от пресцентъра на партията.

Какво се случва с Линда и Кирил Петков, СНИМКИ с щерките ги вкараха в интрига

Във видеообръщение в социалните мрежи Кирил Петков не даде своята прогноза кой ще спечели изборите в САЩ, но направи паралел между избирателната активност в САЩ, която се очаква да бъде 66% и тази на последните избори в България, която беше 33%.

След това той сподели, че е разпитвал обикновени американци за кого ще гласуват – за републиканеца Доналд Тръмп или за демократката Камала Харис.

Таксиметров шофьор в му е споделил, че ще гласува за Тръмп, а пък жената, която му сервирала кафето – за Камала Харис.

„Та, искам да кажа на всички експерти по темата „Американски президент – България“: Не зависи от вас, зависи от американците. А кой ще управлява в България зависи от българите. В Америка ще гласуват 66% от гражданите, а в България на миналите избори гласуваха само 33%“, каза той.

Затова Петков призова българите да не се фокусират върху външната политика.

Ето какво пише пише в прословутото "джентълменско" писмо от ПП до ГЕРБ

Дискусията, в която Петков ще участва, ще се състои в 2 часа тази нощ българско време. Майкъл Помпео е американски политик, дипломат, бизнесмен и адвокат, който от април 2018 г. служи като 70-ия държавен секретар на САЩ. Той е бивш офицер от армията на САЩ и директор на ЦРУ от януари 2017 г. до април 2018 г., пишат още от "Продължаваме промяната".