Кирил Петков потвърди, че с Асен Василев са правили политически проект, докато са били действащи министри С първо излявление след напускане на служебния кабинет икономическият министър Кирил Петков потвърди, че стартира политически проект с министъра на финансите Асен Василев.

Вчера Емил Георгиев, председател на "Екогласност", която е част от коалиция "БСП за България" заяви по БНТ, че е имал серия от срещи с Петков, Василев и министъра на образованието.

Директно са му предложили да вземат партията срещу водачески места и осигурено финансиране, с което реално се разцепва коалиция "БСП за България". Георгиев заяви, по време на разговорите е станало ясно, че новият проект се прави от президентството.

Днес, на журналистически въпрос Петков официално потвърди за разговорите, но вместо да каже, че са искали контрол върху партията чрез водачески места и финансирне употреби ефимизма "искаме пълно доверие върху партията" Петков заяви, че Дилемата им била, че не могат да регистрират нова партия, затова се оглеждали къде могат да реализират идеите си.

„Условието ще бъде, доверете ни се“, обяви още Петков и потвърди, че е водил разговори с „Екогласност“, но условието към тях било да им се даде пълно довери, без да имат обща идея.