Искам да поканя проф. Аргирова и да направим публична дискусия за бустерната доза, защото вече е време да си сложа бустерна доза. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в "120 минути" по bTV.

"Винаги започвам от себе си. Второто ми дете е с диабед тип 1 и е ваксинирана. Голямата ми дъщеря също е ваксинирана. Най-малката все още не е. Тази седмица ще си сложим бустерната доза. До колкото разбрах от Брюксел, единственият начин за пълна защита срещу Омикрон е третата доза", каза той. 

"Искам македонските груби да се срещат веднъж в месеца и ако успеем да го направим, много по-лесно е човек да прави компромиси, ако вижда защо ги прави.

От друга страна има червени линии, които няма да прекрачим. Най-важното за мен е македонците с български корени да бъдат защитени срещу дискриминация и езика на омразата. Това трябва да бъде основна цел за всеки европейски гражданин. Трябва да сложим инструмент, който да гарантира, че всеки от тях ще бъде защитен", допълни Петков. 
 
Според него историческата група ще трябва да си свърши работата, но без да замита факти. 

"Много по-лесно е да измисляме възможности, които са добри и за двете страни. Няма да отстъпим от основните ни искания. Ще се радваме да има зададен конструктивен тон и от македонската страна, но без политически слогани", завърши министър-председателят.