Министерство на икономиката, ръководено от служебния премиер Крили Петков, излезе с доста странна позиция във връзка с новината, че от Американо-българската търговска камара са изпратила остро писмо до президента Румен Радев и Петков, в което изразява учудването си, че е изключена от инициативата „Три морета“

БЛИЦ припомня, че от Камарата посочиха, че е било крайно недопустимо игнорирането на нейното мнение и предложения, а също така заговориха за „опит за прикриване на корупция“.

Ето какво казаха подчинените на Петков по темата:

„Министерството на икономиката, Президентската институция и Американската търговска камара в България са партньори в организацията на Срещата на върха и бизнес форума в рамките на Инициативата „Три морета“, на които София ще бъде домакин на 8 и 9 юли т.г. 

Общите проекти в „Три морета“ са отворени за бизнеса, независимо в коя държава е регистриран, и за тяхната реализация са необходими идеи и инвестиции, а не манипулативни внушения. 

Публикуваната по-рано днес позиция няма нищо общо с Американската търговска камара в България и нейната партньорска мрежа“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!