В нашето лого има една мечта. Ние си говорихме как искаме да изглежда тази страна след години. Ние открехнахме вратата към нашата мечта", така коментира логото на "Продължаваме промяната" бившият служебен министър Кирил Петков.

Канада е отписала Кирил Петков като свой гражданин на 21 август, обяви самият Кирил Петков, но според него това си е работа на Канада и било чисто административен акт. Кандидат политикът обяви пред БТВ, че е подписал декларацията пред президентството, че няма двойно гражданство, въпреки че не е имал документ за това.

"Много пъти казах, подадох си документите и се отказах от канадското си гражданство. До петък ще дам на Конституционния съд сертификатът, че процесът на апликацията ми е приключил. Аз, когато встъпвах в длъжност като министър, се подписах, че съм само български гражданин, защото го вярвах. Аз не чувствам виновност в себе си. ", разясни той.

Според Петков обаче той се е отказал още на 21 април, защото е написал волеизявление и това било достатъчно. Бившият служебен министър отново се опита да повлияе на Конституционния съд, който трябва да реши казуса, като вметна, че ако случайно побързат и обявят решението си, то това ще повлияе на кампанията.

Готов бил и да лежи в затвора, ако се окаже, че е попълнил декларация с невярно съдържание. Петков се похвали, че нямало да му се наложи да ходи до Румъния, за да си вземе документа, а ще му бъде изпратен. Въпросната бележка от Канада е в съседната ни държава от близо месец, но се очаквала да пристигне до дни.

"За мен е много позитивно, че при първото проучване, когато бяхме само аз и Асен - бяхме на 9%, сега сме 15%. Имаме още 60 дни, абсолютно реално е да станем 30%. С ДБ и ИБНИ са ни естествени бъдещи партньори, дори мислим да подпишем предизборно споразумение. С ИТН също имаме добро общуване. Мика Зайкова ми помогна по някои теми в служебния кабинет. За сега няма да ги поканим в това споразумение.", категоричен е Петков.

"Ние вярваме на принципи. С ДПС е ясно, те трябва да кажат, че са разбрали и сгрешили и тогава да седнем на масата да говорим. И за ГЕРБ е по същия начин.", разясни той.

"Аз много бих се радвал правосъдието да е на ДБ и техен да е министъра. Нормално е също на ИБНИ да е социалното министерство. Следващото много важно е ние не правим нищо от его. За мен е важно да имаме 121 депутата и промяната да стане и да не е функция на его.", коментира бившият служебен министър.

Окрилен от социологическите проучвания, Петков започна да разпределя и министерствата. Според него би дал правосъдието на ДБ, социалното на Мая Манолова, транспортното министерство на неговия приятел и собственик на „Еконт“, с който са обменяли данни за клиенти още докато Петков е бил министър.

"В един мечтан за мен свят ще са 121 депутатите в парламента, Румен Радев да си е президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор", заключи Петков.