В платените репортажи на БНТ мина изказване на Кирил Петков, който в очевидно приповдигнато настроение, обясни пред камерата, че само за 164 дни е направил цялостен ремонт на базата на Априлската гимназия и на Математическата гимназия в Габрово.

До него одобрително припкаше отцепникът от партията на Корнелия Нинова Явор Божанков, пише tribune.bg.

„Априлска” гимназия в Габрово, разбира се, няма. Има Априловска гимназия, която е и емблемата на града.

Сградата, в която се помещава Първото българско светско училище, е национално значима. Тя е съградена със средствата на благодетели и с добрата воля на родолюбиви българи през далечната 1872. Срамно е, че български премиер бърка името на Априловската гимназия.

Още по-срамно е, че Петков си приписва заслуга за цялостната реставрация на две гимназии в Габрово, след като през 2022 година МОН отпуска средства само за ремонт на покривите на двете училища.

„Училището ни бе одобрено  за финансиране от инвестиционната програма на МОН за 2022 г., а отпуснатите средства са за изпълнение на дейности от проекта, свързани с основния ремонт на покривите с мълниезащитна и заземителна инсталация”, пише в сайта на Априловската гимназия.

Както вече беше  многократно обяснено Кирил Петков е бил действащ министър на икономиката и премиер общо 360 дни. Кабинетът „Петков” продължи 262 дни. Лъжата за „само 164 дни”, която ПП повтарят напоително вече месец, явно не им омръзва.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук