Китай ще продължи да предоставя пълната си подкрепа в издирването на алпиниста Боян Петров. Tова каза посланикът на Китай в България Н.Пр. Джан Хайджоу след среща с министър-председателя Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева, предаде „Фокус“. 

„Още от първия момент, когато получихме информацията за изчезването на българския алпинист Боян Петров и молбата за подкрепа, ние изпратихме наши спасители, които да помогнат в издирването. Китай отделя значително внимание на този случай и още вчера сутринта проведохме допълнителни разговори във връзка с хеликоптерите и с необходимостта и от друга техника, която да се издигне на височина над 5000 м.“, каза още той и посочи, че на практика капацитетът на хеликоптерите е да се изкачат на височина максимум 6100 м. 

Във фалшива страна, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение! 

„И днес издирвателните дейности продължават и китайският екип от спасители продължава да работи по издирването. Нашата страна ще продължи да предоставя своята подкрепа, ще положим максимални усилия. Издирването на Боян Петров продължава“, каза посланикът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!