Българската армия има три деца – военновъздушни, сухопътни войски и военноморски сили, заяви бившият военен министър Николай Ненчев. Той коментира възможността за закупуване на нов изтребител.
Според Николай Ненчев не може да има пренареждане на "децата", затова отбраната трябва да се развива едностранчиво. Той припомни, че ние сме в НАТО и не случайно у нас се провеждат много големи учения. Отбеляза, че сигурността ни не е само в наши ръце, а и в тези на Алианса.

По думите на Ненчев българските самолети трябва да станат високотехнологични. Той разкри, че има забележка към това да се закупи шведски "Грипен", който бе класиран на първо място в комисията, която се занимава с този въпрос. Ненчев направи коментар и за това, че все по-рядко чува от Радев за авиацията, напомняйки, че това беше основният акцент в предизборната му кампания. Николай Ненчев заяви, че трябва да внимаваме със зависимостите от Русия. Както е известно срещу бившия военен министър има заведено дело за ремонтите на изтребителите ни в Полша, а не в РСК-МиГ в Русия.

"С мен се свързаха и от "Уолстрийт джърнал". Защо след като е имало най-добрата оферта за изтребителите, у нас ме съдят", коментира той. "Спестил съм на държавата милиони, чакам с интерес това дело", заяви още Ненчев пред БНТ.