Част от феновете на Левски Лукойл са платени и умишлено търсят провокация. Категоричен в това бе кметът на Ботевград Иван Гавалюгов на пресконференция по-рано днес в “Арена Ботевград”, породена от поредната порция ексцесии по трибуните по време на баскетболното дерби между шампионите и Балкан преди няколко дни. Тогава срещата в зала “Универсиада” бе прекъсната за кратко в третата четвърт, след като част от агитката на “сините” потърси саморазправа с привържениците на ботвеградския тим и се наложи намесата на жандармерията. 

“Очаквахме подобни действия от феновете на домакините, след като видяхме държанието им в началото. Има една група от двадесетина души, които са платени и всички знаят това много добре. Някои от тях са ММА бойци. Заплашваха ни още от самото начало. Казаха, че ще ни пребият и убият отвън”, разкри Гавалюгов при срещата с медиите днес. Кметът подчерта, че едно от децата му е било ударена с бутилка, хвърлена от сектора с агитката на домакините. 

“Вината за грозните ексцесии е изцяло на домакините, като това трябва да се изкорени веднъж завинаги. Обръщаме се публично към г-н Валентин Златев и го питам защо позволяват да се случват подобни неща. Вкарват престъпници в залите, от което страдат най-много майки с деца. Моите даца тръгнаха да бягат и да излизат от залата плачейки”, добави още градоначалникът. 

Гавалюгов обобщи, че не очаква адекватни действия и сериозни наказания от страна на дисцплинарно-административния съвет на НБЛ и добави, че в Ботевград няма как да се случат подобни неща, защото за утрешния мач между двата клуба ще бъдат взети мерки. 

“Няма да допускаме подобни индивиди от агитката на Левски в нашата зала. Взели сме мерки и агресивно настроените и тези в нетрезво състояние няма да бъдат допуснати вътре”, сподели още Гавалюгов.