Един от мандатоносителите на "Продължаваме промяната" - председателят на партията Средна европейска класа (СЕК) Константин Бачийски, и колегата му депутат от ПП Димитър Ташев, и двамата бургарски народни представители, влязоха в остър публичен спор за местен инфраструктурен проект, пише Труд бг.

Преди две седмици от СЕК съобщиха във фейсбук, че "изграждането на скоростния четирилентов път, разширението на ГКПП „Малко Търново“ и започване на обслужването на ТИР трафика в тази точка на българската граница отново са на дневен ред".

"Във връзка с наскоро разпространената невярна информация относно разширението на пътя Бургас - Малко Търново, бях длъжен да задам въпроса директно на Министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов", отговори задочно Димитър Ташев и публикува видеозапис от отговор на поставен от него въпрос по темата към министъра на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов на заседание на ресорната парламентарна комисия.

„Пътят Бургас-Малко Търново е залегнал в програмата ни за тази година, но за основен ремонт. Тоест, по отношение на трафика, който преминава оттам, дори и през летния сезон, считаме, че е достатъчен, за да поеме натоварването.

Не сме планирали проектирането на четирилентов път", казва Караджов.

„Бях търсен многократно, за да коментирам изявление на народен представител Димитър Ташев, който определя новината за разширението на пътя „Бургас-Малко Търново“ като неистина. Питаха ме дали не съм станал жертва на „приятелски огън“ или това е „целенасочена атака“, отвърна Бачийски в позиция, публикувана в бургаския сайт "Флагман".

"Има депутати, които само търсят начин да натрупат популярност, търсейки по-добра позиция за поредното селфи", добавя той, също без да споменава името на колегата си.

Бачийски обяснява, че до момента е водил разговори по проекта с министъра на транспорта, министъра на екологията и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

"Никога не съм твърдял, че са водени разговори с министър Караджов, понеже според закона трансграничните пътни проекти зависят от министерство на транспорта", обяснява той.

"Ето защо на колегата, който се изкушава да трупа евтина популярност, ще кажа, че пътят „Бургас-Малко Търново“ ще бъде разширен, само ако работим за това, а не ако пречим", пише още Константин Бачийски.

"Продължаваме промяната" се яви на парламентарните избори на 14 ноември м.г., регистрирана в ЦИК като коалиция от три партии - СЕК, "ВОЛТ", ПД "Социалдемократи".

Първоначално председателят на СЕК заяви, че няма никакви претенции за листите, защото се определя като ентусиаст, който работи за каузи.

След това Бачийски получи гарантирано място в НС с водаческата позиция в бургаската листа. Колегата му Ташев влезе в парламента като трети в списъка.