Всеки, който се опитва да предаде МВР, няма място в него и ще бъде отстранен. "Всеки един, който не е лоялен на системата и се е опитал да минава от другата страна и да заиграва, просто няма място в МВР". Това заяви началникът на НС "Полиция" главен комисар Красимир Петров по повод на уволнения старши разузнавач от отдел "Противодействие на престъпността" в ОДП - Бургас. Според него стратегията на МВР е да се реже "до корен предателите".
Полицейският служител е бил уволнен заради предоставяне на информация за разработки на криминално проявени лица. Петров отказа да коментира случая с отвличането на Камелия Бончева.
Днес Красимир Петров подписа Рамково споразумение за финансова подкрепа и консултантски услуги, които получава SEPCA от Швейцария за срок от три години.  3.2 млн.швейцарски франка, 1.2 млн.евро и консултантски услуги ще получи Асоциацията на директорите на полицията от Югоизточна Европа /SEPCA/ от Швейцарската Конфедерация в следващите три години. Това съобщи днес посланикът на Швейцария у нас Томас Фелер. На церемонията присъстваха министър Михаил Миков и главният секретар на министерството Павлин Димитров. Реализацията на споразумението е поверена на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.
Предложението за подписване на рамковото споразумение беше прието на извънредното Общо събрание на SEPCA, проведено в края на март т.г. в София. Получената финансова и консултантска помощ ще обезпечи тригодишната стратегия за развитие, приета от SEPCA, уточни главен комисар Петров и сърдечно благодари на Швейцария за оказаната подкрепа.
SEPCA е само стъпка в това, което се опитваме да изградим заедно с нашите съседи на Балканите и партньорите ни от ЕС и Конфедерация Швейцария като международно сътрудничество в борбата с престъпността, заяви министър Михаил Миков. Имаме идеята в къси срокове да се присъединим към Конвенцията за полицейско сътрудничество на Западните Балкани – един модерен международен акт, който дава много възможности за противодействие на все по-интернационализиращата престъпност. В този смисъл SEPCA е изключително важна стъпка в стремежа ни за все по-тясно сътрудничество на Балканите, уточни той.
Швейцария е заинтересувана от укрепване на сигурността в региона, което напълно съвпада с интересите и желанията на българската страна, посочи посланик Фелер. С част от финансовата подкрепа ще бъде създадена активна уеб страница на асоциацията, както и ще се поеме заплащането на служител по комуникациите в централния офис на организацията в София. С подписването на този документ ние се ангажираме да гарантираме за установяване на обществена сигурност и спокойствие в региона на Югоизточна Европа, допълни посланик Томас Фелер. /БЛИЦ