Народният представител от ГЕРБ настоя за изслушването на подалия оставка председател на КПКОНПИ. Но комисията за борба с корупцията отряза мераците на Тома Биков и това негово искане, научи БЛИЦ.

По думите му "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" най-много пазели Сотир Цацаров от изслушване. Обсъждало се на едно заседание на Комисията да бъде изслушан председателят на ДАНС защо е отнет допускът до класифицирана информация на шефа от антикорупционния орган. И отделно да направят изслушване на хвърлилия оставка в деловодството на парламента Цацаров.

След това законотворците решили първо да изискат документи от ДАНС за отнетия допуск и чак тогава да привикат бившият главен прокурор.

Тома Биков от ГЕРБ, който напусна заседанието на парламентарната Комисия за борба с корупцията избухна, че "управляващите крият Сотир Цацаров".

Депутатът от ГЕРБ и член на Комисията за борба с корупцията заяви, че родното ФБР вече е изпратило исканите от депутатите документи и затова той предполага, че следващата седмица може да бъде изслушан Сотир Цацаров.