В момента върви изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП), на който се обсъжда предложение за сваляне на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание (НС). Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на участник в съвета. 

Участници в съвета съобщават, че на нейно място се обсъжда кандидатурата на Иван Иванов от БСП, който впоследствие на бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Иван Иванов от БСП

Иван Иванов бе предложение на Пламен Орешарски през 2013 г. за заместник-министър на вътрешните работи, но кандидатурата му се оказа злополучна, след като бяха разкрити неговите връзки с групировката СИК в Шумен. Тогава той остана на поста само няколко часа.

Предложението за Иван Иванов се очаква да бъде подкрепено от БСП и от групата на Доган в ДПС.

Иван Иванов се очаква да смени всички министри от служебния кабинет на Димитър Главчев и да назначи за вътрешен министър приближения до Радев Иван Демерджиев и за финансов министър Асен Василев.

На практика това е втората акция за отстраняването на Рая Назарян след тайната среща в петък, провела се в НДК. Тогава източници от ДПС на Доган съобщиха, че в нея освен тях са участвали от ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“, „Има такъв народ“.

„Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ“, заяви тогава участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Провеждането й бе потвърдено лично и от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!