Имах чувството, че ролите са се разменили - че БСП управлява, а ГЕРБ са в опозиция. Не конспиративните теории за пълзящ преврат ще решат проблемите в България. Чуйте какво казват протестиращите. Ще стоим до хората, защото са онеправдани. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Панорама" по БНТ по повод ситуацията с чумата по животните у нас.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който бе гост в студиото, я упрекна, че заради нейните действия в огнищата на чума в Странджа. По думите му страната е пред епидемия от чума заради хора като нея. Той й припомни скандалните кадри, които доказват, че е имало организирана провокация на БСП в Шарково.

"Ето това е моделът, който искаме да променим. Когато критикуваш властта върху теб се хвърля цялото мракобесие. На това искаме да сложим край с Визия за България", подчерта лидерът на левицата.

"Не сме антиевропейска партия, защото искаме да договорим с народа си при какви условия бихме приели еврото. Тя сподели опасенията си, позовавайки се на финансови експерти, че това би довело до обедняване на народа".

"Не за пръв път ще имаме разминавания със Сергей Станишев. В левицата уважаваме различното мнение. Аз ще убеждавам с аргументи другарите си защо политиката на Вишеградската четворка, води правилна политика. Показахме, че можем да защитаваме националния си интерес с Истанбулската конвенция", категорична бе тя.

„Време е да намерим енергия да сложим край на Прехода. Големият въпрос е готово ли е обществото ни на това. Важно е колко, къде и кога да върнем ролята на държавата в образованието, в икономиката, в здравеопазването и да спрем модела, в който държавата се отказва от ключови сектори и ги дава на корпоративни структури“, подчерта Нинова.

Корнелия Нинова призна, че не всички възприемат новите виждания.

Цветанов коментира, че с новата програма БСП се връщат назад във времето. Той попита Нинова, защо досега приватизацията е била добра, а сега тръгват към национализация. „Вие внасяте хаос в държавата“, упрекна я той.

Няма да споря по този начин. Препоръчвам ви първо да четете, а после говорете, призова тя.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че след три години ще подновят спора по време на парламентарните избори. „Българските избиратели дадоха гласът си за ГЕРБ и западните ни партньори оценяват високо усилията ни“, напомни Цветан Цветанов.