Решетников и Стефанов миналата седмица обявиха, че Нинова е била инициатор на срещата през август, когато е била обсъдена кандидатурата на Румен Радев за президент. Лидерката на БСП искала да се види с генерала при посещение в Москва. След като това не се случило, тя инициирала среща в София.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова на практика обвини руския генерал и разузнавач от резерва Леонид Решетников, както и българския бизнесмен Венцислав Стефанов в лъжа.

Днес „Флагман” попитал Нинова защо е поискала разговора с руския разузнавач, а това беше нейния отговор: „Не съм искала среща с този човек – нито в Москва, нито в България. Да, срещала съм се с него. Да, разговаряли сме общ разговор пред други хора. И никога не съм съгласувала с когото и да било кандидатурата на ген. Радев за президент на България”, отговори обаче Нинова на пресконференция на "Позитано" след заседание на Изпълнителното бюро.

Припомняме, че посредник на срещата е бил бизнесменът Венцислав Стефанов. Тъй като той не бил в България обаче, на срещата е присъствала Ана Ананиева – дъщеря на бившето червено величие Нора Ананиева. Според Стефанов тя била избрана да присъства, понеже знаела отлично руски език. Това обяснение е малко странно, тъй като ген. Решетников знае много добре български, тъй като той навремето е бил разузнавач с направление България.