Независимо дали сме първи или втори, БСП ще опита да направи правителство. Имаме задача да спечелим изборите с повече разлика, както и да спазим проучването, което сме обещали - кои партии са влезли в парламента и с коя да влезем в правителство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за Нова телевизия.
"Не мога сега да отговоря с кого ще се коалицира БСП, защото не знам кои партии ще влезят в парламента. Ето - едни казват, че Реформаторите ще влязат, други го оспорват. Ще питам по най-важните въпроси всеки член какво мисли. Това е промяна, която ще спазя задължително", каза тя.

Нинова заяви, че основните неща, които ще направи БСП, ако е на власт, е да работи за спиране на санкциите срещу Русия.

"Санкциите забраняват стокообмен с Русия – от това страдат производителите на месо, козметика, плодове и зеленчуци и т.н. Защо българските земеделци не получиха и цент обезщетение, а на други евространи им се изплати всичко", добави лидерът на БСП.

"Последно с Румен Радев се чухме за 3 март и се поздравихме. Той беше в София, а аз - на Шипка. Между нас има голямо уважение. С Герджиков съм била 3 месеца всеки ден, организиран човек е и има моето уважение. С Йотова също съм в нормално отношения – чухме се за 3 март", допълни тя.

Нинова изтъкна, че кабинетът на Герджиков е на ГЕРБ и почти всички министри сега са на Бойко Борисов.

Като първи в списъка бяха цитирани вицепремиерът и министър на еврофондовете Малина Крумова , финансовият министър Кирил Ананиев, заместничката му, социалният министър и вицепремиер Гълъб Донев.

След което Нинова заключи:"Срещу всички тези министри от ГЕРБ има един на БСП – Деница Златева", уточни тя. 

Тя разкри, че срещу някои министри и назначения е имало възражения от социалистите по време на един от последните пленуми. На което тя отговорила: "Колеги, кой ви е казал, че участваме в това правителство?!" И след уточнението й претенциите спрели.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!