ИТН беше клеветена, че ще подкрепи ГЕРБ и БСП и това слага край на спекулациите. Разбрах, че "Величие" ще ходи на преговори с контактната група на ГЕРБ. Така прочетох в един от сайтовете, не мога да потвърдя дали това наистина е така. Това заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов пред bTV. 

"Ако направят някакъв разговор там, няма от къде другаде да дойде подкрепата.

Ние ще подкрепим само правителство с мандат на "Възраждане", БСП каза, че няма да подкрепи ГЕРБ. Тези две формации се превръщат в съзнанието на гражданите в една и имаме все по-голямо основание да ги наричаме не ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ-ДПС.

Борисов беше 12 години начело на държавата и беше човекът, който водеше политическия процес и можеше да изяде всеки. Сега се сблъсква с човек, който може да изяде него", посочи още той. 

Той заяви, че има информация, че в ПП-ДБ биха се съгласили да бъдат конструктивни, ако им се даде посолство или някакво конкретно министерство, но Борисов не би тръгнал към този вариант. 

"Ако "Величие" не подкрепи ГЕРБ за втори мандат няма какво да говорим", сподели още Костадинов. 

"Не би трябвало да има кабинет с първия или втория мандат, но често се е случвало българските политици да лъжат. Смятам, че няма нормална партия, която да не изпитва неудовлетворение.

С този безпрецедентно нисък вот, тази изключително ниска избирателна активност, гражданите гласуваха вот на недоверие на собствената си държава. По-голямата част от хората президрат и ненавиждат т.нар. "политически елит", посочи той.