Спечелих баса. Когато тук ми казахте, че Гунчева ще си подаде оставката, аз ви казах, че няма да го направи. Е, спечелих баса.

Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира новината, че напусналата групата му Елена Гунчева все пак е решила да остане народен представител в парламента, но в качеството си на независим депутат.

„Едно подобно решение, което тя обяви в 12 часа посреднощ, три часа след взимането на решението за вдигането на ветото в Комисията по външна политика, опитът да се създаде един скандал в деня, в който се обсъждаше ветото, фактът че не дойде да гласува на вота на недоверие, това са ясно доказателства за истинските причини за вземането на това решение“, каза лидерът на „Възраждане“.

„В правото има един златен принцип – "Кому е ползата". Кой има интерес от това да се появи един пореден депутат, който подкрепя това правителство? Този който управлява в момента – това са БСП, ДБ и ПП“, смята той.

Според него Петков няма да намери още 5 гласа.

„Дори и да предизвика финансов или морален катарзис в друг депутат в парламента, можете ли да си представители каква агония ще е това? Това ще е обида и плюнка в лицето на българския народ“, категоричен е Костадинов.

„Нека да оставим личните ми отношения с Гунчева. Гледам си отношенията с избирателите, на които искам да се извинява заради грешната ни преценка за Елена Гунчева“, подчерта Костадинов.

„Ако някой си мислеше, че тя има морални причини, за да стъпи така, от днес става ясно, че такива не стоят зад действията й“, заяви политикът.