"Възраждане" нито иска, нито се надява ПП-ДБ да ги поканят на преговори за втория мандат.

Това обяви в ефира на БНТ лидерът на партията Костадин  Костадинов. По думите му в момента нито една партия не може да диктува политическите процеси в страната заради ниската избирателна активност.

"Нашите условия не са се променили - ние нямаме намерение да отстъпим от това, което защитаваме. Ние сме най-голямата политическа сила, която не е участвала в управлението на страната досега. Въпреки това ние не можем да диктуваме - така е решил българският избирател.

Поради тази причина сядаме и разговаряме".

Костадинов коментира, че всички партии в момента взаимно се блокират и посочи, че няма нищо ново в отиването на нови избори.

"Ако ПП-ДБ искат да правят правителство, да подкрепят свикването на референдума за запазване на българския лев", призова Костадин Костадинов.

Той обясни, че референдумът се вкарва за гласуване в парламента по последния възможен начин - с подкрепата на повече от 48 депутати, тъй като събраните подписи на граждани от предния път са били потъпкани.

"ИТН не подкрепят нашата идея за запазване на българския лев, те смятат, че еврото трябва да се въведе в България след време. Но те подкрепят идеята за референдум, казаха и чест им прави - ние подкрепяме идеята за референдум, защото подкрепяме пряката демокрация. Тоест, те ще гласуват против на референдума. Аз ще гласувам "за". ПП-ДБ също могат да гласуват против на него".