Костадин Костадинов си изпусна нервите в ефира на БНТ, а поводът бе снимка, която в понеделник бе качена в социалните мрежи от идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов.

"Ние показахме как можем да смирим политическото его и да предприемем ходове, които в друга ситуация биха изглеждали дори невъзможни. Ясно заявихме, че третият мандат трябва да дойде при нас. Математиката може и да излезе, може и да не излезе. Зависи от разговорите", каза Костадин Костадинов.  

Ивелин Михайлов пусна мистериозна СНИМКА на Костадинов и отсече: Ти знаеш, че...

"Изключително е тъжно това, което се случи с "Величие". Идеята е да пада избирателната активност и разочароваха много своите избиратели. Нека не гледаме толкова социологията, най-точните резултати са от изборите и от референдума", допълни той.  

По думите на  Костадинов съществената разлика между „Възраждане“ и ПП-ДБ е външната политика.

„Нямаме танц с ПП-ДБ. Ние отправихме предложение към всички партии в парламента, освен ГЕРБ и ДПС. Диаметралната ни различност с ПП-ДБ се позиционира най-вече от тяхното поведение. Те се опитват всячески да се харесат на американското посолство. Във вътрешнополитически план иначе говорим едно и също“, подчерта депутатът.

„Затова предлагаме най-добрата формула за решаване на тези противоречия – референдумите. Народът е единственият арбитър, който може да вземе решение“, каза още той. 

„Не мога да говоря от името на техните избиратели, но виждам, че те искат нормална държава. ПП-ДБ все пак е една от петте формации. Смятам, че с БСП, ИТН и остатъците от Величие, може да се разберем за едно общо управление. 

„Искаме третия мандат, трябва да дойде при нас. Ние сме единствената стабилна политическа сила и сме най-голямата политическа сила, която в момента демонстрира стабилност. Ще ни излезе математиката. Ключът в момента обаче е ПП-ДБ“, смята Костадинов. 

По думите му ПП-ДБ от вчера са започнали да говорят същите неща, които говорят вече от един месец от „Възраждане“. 

„Ако ПП-ДБ пак си играят номер, за да вкарат ДПС и ГЕРБ в управлението, няма да стане. Предлагат от вчера като нас кабинет, технически, за една година, но пък искат да говорят с всички политически сили“, заяви Костадинов.

Няма такова нещо като технически мандат или управление“, каза той.

Водещият запита Костадинов какво мисли за условието на ПП-ДБ към „Възраждане“, а именно втората да покаже, че не е проруска партия. 

„ПП-ДБ тогава да покажат, че не са проамериканска партия“, отвърна простичко патриотът.

„Това е детско говорене от страна на ПП-ДБ“, добави той. 

„Тъжно е за избирателите на „Величие“. Това са 99 000 човека на последните избори. Октомври едва ли ще отидат да гласуват. Това са разочаровани, излъгани и измамени хора. Целта на този проект беше да пада избирателната активност“, смята лидерът на „Възраждане“.

На въпрос относно снимката, която Ивелин Михайлов бе пуснал с Костадинов и бе озаглавил: „Ти знаеш, че ние знаем, че ти знаеш“, политикът побесня и избухна:

 „Какви са тези смешни въпроси! Как искате отговор на такъв смешен въпрос“, завърши с насмешка Костадинов.