Не бива да допускаме простащината и инфантилността в Народното събрание. Ако това може да го отдадем на липсата на възпитание, не бива да допускаме нещо друго, което вече се прави съвсем целенасочено – не бива да допускаме откровено разпространяване на лежи и клевети и на обиди в Народното събрание. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов след спречкването с депутата от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев.

„Станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Ние от „Възраждане“ не си позволяваме да държим подобен тон, нито пък дори срещу нашите политически опоненти да използваме обидни термини и квалификации“, заяви Костадинов.

„Това, което направи лицето Искрен Митев, народен представител от „Продължаваме промяната“, смятам за абсолютно безпрецедентно – поредица от клевети и обиди, използвани от жълти медии основно. Клевета за присвоени пари, клевета за откраднати субсидии и т.н. Нещо, което издава страх и безсилие“, посочи Костадинов.

„Аз обаче в този конкретен случай няма да обвиня парламентарната група на ПП. Точно представителите на неговата собствена партия се опитаха да го озаптят по някакъв начин, за което искам да им благодаря.

„Настояваме за официално извинение от страна на парламентарната група. Не от страна на лицето Искрен Митев. Той няма абсолютно никакво значение, никой няма да го запомни след няколко месеца. Искаме извинение от страна на парламентарната група, защото дори и понякога да сме си позволявали взаимно да изпадаме в малко по-остър тон, сме намирали начин да го коригираме. А това днес не се случи“, подчерта той.

„Не се случи както от страна на председателстващия в момента Народното събрание г-н Вигенин, не се случи от страна на собствената му парламентарна група в момента, в който видяха какво се случва“, добави лидерът на „Възраждане“.

Той ще поиска ръководството на Народното събрание на наложи наказание, каквото прецени. „Нека да видим дали парламентарната етика ще надделее. Видно е, че управляващите са изнервени от това, което говорим, от това, което казваме. Ако искат нещо да променят, нека да започнат от себе си“, призова Костадинов.

„За съжаление в Народното събрание има много малко народни представители. Има хора, които представляват други посолства, има хора, които представляват олигарси“, каза още Костадинов.