Президентът забавя процедурата, опитвайки се да даде шанс на партиите да съставят правителство. Ако получим мандат, ще го върнем веднага, защото единственият изход от политическата криза са предсрочните избори. Това НС е тотално деградирало, морално фалирало и идейно импотентно. Това НС е срам за българския парламентаризъм. Това каза за Bulgaria ON AIR лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той е убеден, че ако се състави правителство в този парламент, през зимата ни чака катастрофа, а България ще загине.

"Управляват ни платени отвън хора, чиято цел е България да бъде унищожена като държава. Хора, които ни водят към сриване на икономиката и война с Русия. Искат да осъществят украински сценарий в България", каза още Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" очаква президентът да даде третия мандат на БСП, "Демократична България" или "Има такъв народ". "Възраждане" обаче категорично няма да подкрепи никакъв кабинет.

"Хората, които в момента искат да съставят кабинет, заплашват съществуването на България. Бихме се коалирали единствено и само с българския народ. Искаме да спечелим предсрочни избори и да управляваме самостоятелно. Разполагаме с наша социология, която показват, че от 3 месеца "Възраждане" е първа политическа сила с 22%. В хода на кампанията може да се окаже, че "Възраждане" печели с повече от 50%", заяви Костадинов.

По думите му БСП и ДБ в момента са страстно прегърнати. Костадинов алармира, че населението ни намалява с по 100 хил. души на година и на евентуални избори наесен ще отидем на референдум за запазване съществуването на България.

"Елена Гунчева беше от гражданската квота на "Възраждане". Оказа се неправилен избор, извинявам се на нашите избирателите за тази грешка. Всяка партия в парламента има право на безплатни офиси, за какви платени приемни говорим? Това е откровена лъжа. Парите се използват за партийни нужди и се отчитат всеки месец. Нейният подпис стои под решението за предоставяне на тези средства на нашия организационен секретар, който ги харчи с отчет пред депутатите", коментира Костадинов.

"Кой ги караше да се присъединяват към санкциите срещу Русия и да гонят руски дипломати? Защо не правят същото нещо с американските? Кога ще изгоним 50 американски дипломати", каза Костадинов.

Той предупреди, че България има газ до средата на август. Ако газът от Русия е по-евтин от другите, ще си доставяме от Русия. Ако е по-евтин от САЩ, ще си доставяме от САЩ. Интересува ни българският народ да не плаща висока цена, коментира още Костадинов.