"Протестирахме, защото махането на зеления сертификат не се случвас темповете, с които беше въведен. Няма лошо да е на етапи, но защо трябва да са разделечени", обясни лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Лице в лице" по bTV.

"За нас няма проблем това да се случи в рамките на 7-10 дни. Не сме съгласни и с тестването на децата в училище. Това е абсолютно безпредметно. При направени стотици хиляди тестове, бройката на положителните е няколко стотин и до колкото знам нямат и 500. Просто няма смисъл. 75 милиона ще се хвърлят на вятъра", каза той.  

"Да се подкрепят изграждането на детски градини, болница, физкултурни салони. Искаме да се премахнат всички ограничения, включително и носенето на маски. Нека, който иска, да носи", обясни Костадинов. 

"Протестирахме и срещу нежеланието да се овладее цената на тока. Какво правим с инфлацията? Какво правим с цените? Мораториумът пада. Нека не забравяме, че за предприемачите цените скочиха няколко пъти. Тенденцията е плаваща, защото със случващото се между Русия и НАТО, защото Украйна е само марионетка, не знаем какво още ще стане с цените. Тук идва ролята на държавниците", каза той.  

"Ние в момента сме пример за Австрия и Италия. Всички те казаха, че гледат на България като на добрия пример. Когато го казах, всички ръкопляскаха и бяха въодушевени, защото най-накрая България е свободна държава", изтъкна лидерът на "Възраждане". 

Той коментира и полицейските проверки по време на днешния протест: "Имах чувството, че духът на Младен Маринов се е върнал в Бойко Рашков. И днес на протестите проверяваха за алкохол, наркотици."

"Когато говорим за напрежението между Русия и Украйна още от 2013 година поставихме въпроса за правата на българите в Украйна. Тогава Борисов каза, че те са си техни граждани.

Те са си техни граждани, но са и наши сънародници. Ние признахме ли Косово? Да. Значи трябва да признаем Донецк и Луганск. Американците правиха преврати по цялото земно кълбо и не виждам каква е разликата им с Русия. Въпросът е къде се намираме ние и защо нямаме български национален интерес", каза той.