"Днес един самозабравил се нагъл тип, Даниел Лорер, нарече нас българите "племе". Нарече ни така не къде да е, а в сградата на Народното събрание на България", пише лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук във връзка с грозните сцени в парламента.

"Уважаеми сънародници, имате ли някакво съмнение какво готвят на нашия народ Лорер и всички лорероподобни предатели, назначени от американското посолство за депутати и министри? Те искат нас българите да ни няма, а държавата ни да изчезне.

Възраждане няма да допусне това. За предателите и убийците на България ще има съд и възмездие. Без прошка", допълни .

Бой в парламента: Божанков нарече депутати от Възраждане "меки китки" и стана страшно! ВИДЕО

По-радно днес, Костадинов заяви в излъчване на живо по Фейсбук , че ако има правителство с гласовете на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, "Възраждане" ще призове за бунт пред парламента.

Той повтори заканата си депутатите му да пречат на всякакви опити на политици от ПП/ДБ да се изказват от трибуната на парламента и обяви, че страната се тласка към гражданска война.

Костадинов не спести епитети към политическата класа, като ги охарактеризира като "национални предатели", "инфантили", "подчовеци", "позорни типове" и други цветущи изрази.

Лидерът на "Възраждане" навърза атентата срещу главния прокурор, убийството на Къро в Южна Африка и смъртта на адвокат Асен Джингов от кантората "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", в която работеше Лена Бориславова.

Костадинов приписа трите смъртни случая на новия американски посланик и заяви, че вероятно се готви нещо срещу него.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук