Костадин Костадинов от "Възраждане" спретна скандал в студиото на "Денят започва" по БНТ с водещата Христина Христова. Разговорът протече на висок тон и без каквито и да е точни отговори от страна на политика.

По повод тайните срещи, на които се е умувало как да бъде свален председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян, той заяви, че не е участвал в подобни уговорки и водещата трябва да отправи въпроса си към тези, които са искали това да се случи. 

"Зад Рая Назарян в момента има 90 човека и би следвало, ако има политическа воля да се избере друг човек", добави Костадинов.

"Ние водихме разговори единствено за това дали да бъде подкрепен третия мандат на "Има такъв народ" (ИТН).

По-интересен е друг въпрос. Вчера президентът Румен Радев излезе с рязко изявление, в което зае страна. Той каза така "и Господ да изберат за председател на Народното събрание, аз няма да го избера за министър-председател", уточни той.

Относно краткия списък с кандидати за премиер, обусловен от промените в Конституцията, Костадинов коментира: "За съжаление, тези текстове в Конституцията, които ние обжалвахме, не бяха съборени от Конституционния съд. Макар че в тази част КС се раздели на две и според конституционалисти ние можем да отново да поставим нашето искане пред КС.

"Всичко в българската политика е схема. Партиите са изразители на своите избиратели, т.е. ако говоря аз, значи говорят и всички мои избиратели", категоричен е той.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!