Проваленият кмет на Плевен Георг Спартански и менторите му от партията на Костов вече минираха местните избори в града, научи БЛИЦ. Спартански и приятелят на Цар Киро Найден Зеленогорски са направили същата маневра както Дани Каназирева в Пловдив.

Първото действие се е случило, когато Зеленогорски и ДСБ на специална пресконференция в навечерието на вота публично подкрепиха Спартански, през който те години наред прокарваха схемите си. На въпросната пресконференция костовистите излъгаха, че тяхното протеже Спартански ще бие на първи тур.

Фалшивата новина на скандалния Зеленогорски бе разпространена безкритично от регионални и национални медии. Така за пореден път се потвърждава, че именно костовистите са виновни да сме на незавидното 111 място по свобода на словото според междунардните класации. В последствие тази манипулация се разшири и в изборния ден.

Тогава, по модела "Дани Каназирева в Пловдив" активисти на ДСБ буквално са взривили екзитпола на социологическите агенции, попълвайки стотици анкети в полза на Георг Спартански. И се стигна до момента, в който Спартански, през личния си фейсбук профил, нарушавайки закона, публикува фалшивите данни, според които кандидатът на ГЕРБ е трети, а той му води с над 27 процента.


СНИМКА ФБ СПАРТАНСКИ

Само за сравнение - според последните официални резултати на ЦИК - дистанцията между Спартански и Мирослав Петров от ГЕРБ в Плевен е малко над 6 процента. Това е ясно доказателство, че костовистите чрез разпространение на фалшиви новини и манипулация на социологическите проучвания опитват да задържат властта в Плевен. 


СНИМКА РАДАН КЪНЕВ И ДАНИ КАНАЗИРЕВА

По всичко личи, че схемата за фабрикуване на фалшив екзитпол и разпространение на бутафорни социологически проучвания е забъркана от лаборанта Костов - главен идеолог на подривните действия за миниране на държавността и институциите у нас.От Пловдив и Каназирева до Плевен и Спартански - номерата на костовистите са едни и същи. Но избирателят разбира това, българинът не е глупав и ще ги изпрати в десета глуха. Каназирева вече получи своя урок, да се готви Спартански.