Новият вътрешен министър Калин Стоянов е с особено топли чувства към Пиринско. Оттук е голямата му любов, неговата съпруга, която е родена в Сандански, в семейство на учители, пише Struma.com. 

Често бургазлията Стоянов посещава курортния град, за да се види с роднини и близки на жена си и познава добре района. Днес кандидатурата му бе одобрена, заедно с останалите министри  от кабинета "Денков-Габриел". 

Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. Висшето си образование завършва през 2003 г. в Академия на Министерство на вътрешните работи в София, а през 2009 г. специалност "Право" в Бургаски свободен университет. 

Постъпва в системата на МВР през 2003 г. като разузнавач в отдел “Икономическа полиция” при РДВР Бургас. От 2009 г. до 2011 г. заема последователно длъжностите разузнавач в сектор “Престъпления в икономиката” и в сектор “Трансгранична организирана престъпност” към отдел БОП – Бургас. От 2011 г. до 2016 г. е разузнавач в ГДБОП и в отдел “Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас. 

Многократно е награждаван с обявяване на благодарност и писмени похвали от името на Директор на ОДМВР – Бургас, Директор на ГДБОП и Председател на ДАНС. 

От 2016 г. до 2018 г. e преназначен на длъжност началник на РУ – Приморско при ОДМВР – Бургас. През 2018 г. е назначен на длъжност началник на отдел в ГДБОП – МВР.

От май 2021 г. е назначен за директор на ГДБОП. министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук