Политиката в страната между протестите на полицаите и сформирането на новия служебен кабинет коментираха политологът Росен Йорданов и медийният експерт Георги Лозанов в „Здравей, България“.

„Калин Стоянов е поредният, който е определен като чудовище и срещу когото трябва да се борим“, каза Йорданов.

Той допълни, че не е важно дали протестът е организиран или не, а че има служители в МВР, които подкрепят своя министър.

Политологът посочи, че Стоянов е първият, който не маха служители, не прави сериозни кадрови промени и застава като политически щит, което е причината да получи тази подкрепа. Експертът допълни, че вдигането на заплатите в сектора също е от значение.

Лозанов смята, че протестът на полицаите е „типичен и има за цел да защити началника“. 

По темата за сформирането на новото служебно правителство медийният експерт посочи, че реденето на този кабинет е като "акупунктура на политическото тяло“.

Йорданов каза, че Горица Кожарева няма как да бъде напълно автономна в избора на министри, тъй като се налага да търси съвети от хора, на които има доверие и тяхното съдействие.

„Тя няма откъде да извади жокер и да направи министри“, каза още политологът.

Лозанов посочи, че остава въпросът защо изведнъж Димитър Главчев се отказа от това да заеме премиерския пост за втори път.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!