За мен досегашната процедура за назначаване на служебно правителство не е приключила. Това заяви кандидатът за служебен премиер Горица Кожарева, след като президентът Румен Радев обяви във вторник, че кани днес на „Дондуков” 2 възможните кандидати за министър-председател според т.нар. „домова книга”.

„От друга страна според Конституцията аз съм един от възможните кандидати за министър-председател” , припомни Кожарева, цитирана от „Стандарт”.

„Тъй като президентът обяви, че започва разговори за определяне на служебен премиер, заявявам, че съм съгласна и готова да изпълня функциите на министър-председател”, категорична бе още Горица Кожарева.

До сегашната ситуация се стигна, след като в понеделник Румен Радев отказа да подпише указа за служебен кабинет „Кожарева” заради присъствието на Калин Стоянов в него като вътрешен министър.

Горица Грънчарова – Кожарева мотивира решението си за Стоянов с десетки срещи на всички нива в системата на МВР, при които полицаи от върховете до редовите структури изразиха доверието си към Калин Стоянов и посочиха успехите на МВР под негово ръководство.

До момента съгласие за заемат поста служебен премиер изразиха още сегашният министър-председател Димитър Главчев и подуправителят на БНБ доц. Петър Чобанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!