"Несериозно е Радев да удължи живота на парламента. Аз очаквам новия президент да разпусне 43-тото народно събрание, да насрочи изборите и да назначи служебно правителство". Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
"Ние казахме нещо много ясно. Държавата има проблеми, които трябва да бъдат решени. Те изискват сериозно отношение. Имахме готовност да вземем мандатата. ГЕРБ казаха, че ще ни подкрепят, но после не го направиха", добави той. 
 
"Ние подкрепихме Борисов заради борбата с битовата престъпност, но това не се случи", допълни Каракачанов.

Лидерът на ВМРО смята, че един от главните проблеми в страна е сигурността. Той обясни, че въпросът не е само да се разположат повече полицаи някъде: "Искаме засилено полицейско присъствие в горещите точки на страната и селата, където има нужда. Няма нужда да се говори за назначаване на нови полицейски служители. Има конкурси и до няколко месеца ще бъдат запълнени. Въпросът е, че трябва да се освободи ресурс и да се разпредели правилно. Преструктуриране и пренасочване са нужни".
 
"Как си представяте, че на един човек му скимва да вземе автомат и да отиде в дискотека?! Това не е камикадзе. Той не решава просто, че ще се самоубие за каузата или за Аллах. Той отива, стреля хладнокръвно и става неоткриваем. Би следвало да имаме повече национален разговор. Започнаха престрелки типично по български преди изборите. Те ще минат, и какво ще правите после?! Българските политически лидери трябва да се замислят върху целите си", призова Каракачанов. 

"Факт е, че дори и да участват самостоятелно, "Да, България" няма да шанс да влезе в Парламента. Ние ще покажем, че част от българските политици са си научили урока. На сградата на НС неслучайно пише, че съединението прави силата, а не разединението. Ще бъдем в патова ситуация и можем да влезем във въртележка, от която трудно да излезем. Загърбете измислените си теории за ляво и дясно. Ситуацията в заобикалящия ни свят изисква повече отговорност. Другото е егоизъм", заключи емоционално той.