Не бих казал, че има трус във властта заради противоречията в коалицията Обединени патриоти. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Ние стоим встрани от отношенията им. Не е редно да вземаме отношение – те си имат договорености, въпреки че в техните програми има много неща, които си противоречат. Скоро на шега казах, че премиерът Борисов трябва да извика родителите им и да направи родителска среща. Това показва колко му е тежко на министър-председателя да държи баланс, заяви Велчев.

Г-н Симеонов понякога казва неща, които меко казано, са непремерени. В стремежа си да защити българското, затова го е направил, отделен е въпросът дали трябва да реагираш по този начин. Да не забравяме, че това е патриархът на Москва и цяла Русия, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ по повод острите думи на вицепремиера Валери Симеонов за руския патриарх Кирил.

Поискахме да се разсекрети стенограмата от разговорите между патриарх Кирил и президента Румен Радев. Ние разбрахме за острия тон на руския патриарх от руските медии. Възниква въпросът поканени ли са били български медии на тази среща и ако не, защо. Дори и да няма стенограма, трябва да има поне запис. Не мога да разбера защо се пази това нещо в тайна. Колкото повече нещо се пази в тайна, се засилват съмненията, че нещо се крие, заяви Велчев.

Твърдеше се Радев е ястребът на политиката ни, но не е без значение дали международната политика, която институциите ни декларират, че водят, е една и съща. Ако тя се разминава драстично, това изглежда несериозно, каза Красимир Велчев. По думите му няма криза в българо-руските отношения. Мисля, че всичко е нормално. Надявам се да е така, добави Велчев.