Времето е трудно, но ние имаме амбицията да удвоим усилията. Ако в неделя постигнем необходимия резултат, ви гарантирам, че толкова много неща сме подготвили. 2017 г. ще ни е по–силна от 2016 г. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Пловдив.
„Сигурно по много теми, може и по-добре да се направи. По всяко нещо може по-добре”, каза той и подчерта, че правителството разполага с опит, знания, европейската солидарност и с безспорното членство на България в НАТО и положените там усилия.

Борисов посочи, че без да се вдига излишен шум, правителството е направило така, че Европейската гранична полиция да стартира от България и добави, че на страната ни са отпуснати 160 млн. евро от ЕС. „Не изнесени, а донесени тука. Плюс 90 млн. лихвите от „Белене”, я смятайте само колко пари сме спестили”, каза министър-председателят, цитиран от „Фокус”.

По думите му победата на президентските избори ще даде сила на правителството да работи максимално добре. „Това касае и министрите, и колегите от Реформаторския блок, те също имат своята амбиция да продължат напред с още по-добри резултати”, заяви Борисов.

Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ са се случили едни от най-добрите неща за България. „Обратно, когато не сме управлявали, са се подписвали такива документи, че сега се налага да ги плащаме”

 „От днес нататък трудно ще ги виждаме. Нека да им пожелаем успех, защото съм убеден, че това са хора, които си знаят корените, характера. Чувството им за справедливост и добруването на България ще ги води напред. Призовавам ГЕРБ да работи така, че да не им дава основание да ни връщат закони. Благодаря на всички, които един месец водиха тази кампания и не се прибираха. Ние си изпълнявахме нашите ангажименти с кабинета", заяви Борисов и посочи, че достатъчно добри работи са свършени. 

„Единствената ми препоръка е да спазват правомощията си, да не правят големи шлемове, защото струват милиардите на данъкоплатците. Имаше празни обещания в предизборната кампания – само 2016 г. извън всички плащания, които направихме - 1,2 млрд. лв. за американските централи, които знаете кое правителство подписа. 1,3 млрд. евро ще отидат за големия шлем”, каза още Бойко Борисов.