Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин връчи четири стипендии на ученици и студенти от община Тунджа в навечерието на Деня на общината и 35 години от нейното създаване.

Средствата за стипендиите, в размер на 3000 лв., са дарени от него на Коледния благотворителен бал на общината, който има 14-годишна история.



Кметът на община Тунджа Георги Георгиев припомни, че от 2008 г. досега в тези благотворителни кампании са събрани близо половин милион лева, с които са подкрепени над 2600 ученици и студенти, закупени са устройства за дистанционно обучение, осигурени са летни лагери на тунджански ученици, помогнато е за лечението на деца и младежи.



На първото за тази година връчване на стипендии и еднократно финансово стимулиране са подкрепени общо 27 ученици и студенти.

„Поздравявам община Тунджа за усилията, които прави, за да подкрепя младите хора на общината да се образоват и да се развиват. Аз не знам друга община в България, която да има такава системна работа в това отношение“, подчерта Кристиан Вигенин. Той пожела на стипендиантите си по най-добрия начин да се възползват от подкрепата.



Студентските стипендии бяха връчени на Велина Димитрова, студентка трети курс по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и на Мартин Атанасов, студент четвърти курс специалност „Растителна защита“ в Аграрен университет – Пловдив. И двамата имат отличен успех.



„За мен е огромна чест да получа стипендия от Вас, г-н Вигенин, Вие сте доказал се във времето със своите лични и професионални качества и сте пример за нас“, сподели вълнението си стипендиантът Мартин Атанасов.

Стипендиите за ученици получиха дванадесетокласниците - Красимир Йорданов и Радина Дичева.