Няма значение какво ще запишете, че ще се случи след местните избори- практиката показва, че преди следващия вот, то ще бъде променено. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в реплика към изказването на Красимир Ципов от ГЕРБ, който предложи машинното гласуване да остане за парламентарните избори, предаде агенция „Фокус“.

„Записахме си вашето предложение, но искам да ви кажа, че за съжаление няма никакво значение какво ще пише в този параграф, защото този параграф се променя всеки път като му дойде времето да бъде изпълняван. 

Този параграф предвиждаше през 2016 г. да го има пълно машинно гласуване навсякъде, за всички видове избори. Малко преди да пристъпим към изпълнението, то беше окастрено и станаха 3000 за европейските, 6000 за местните.

Малко преди да дойдат местните, мнозинството го променя отново. Какво ще напишете, какво ще се случи след общите избори днес, няма никакво значение, тъй като практиката показва, че два месеца преди да настъпят следващите избори, били те за народни представители или други, това отново ще бъде променено“, каза още Зарков.

По думите му начина на работа върху Изборния кодекс е такъв, че няма значение какво пише в закона.