Можехме повече, но това не е минимумът от целта ни. Ние наблюдаваме тенденция и запазване. Ако говорим как се представи Реформаторският блок и дали пази тежестта си – да, ние я запазихме. Разбира се, че качествата на състезателите ни бяха забележителни и много исках да ги видя на балотаж, но ние имаме бъдеще. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева в ефира на БНТ.
Запитана къде са се спънали и кое не им е достигнало, тя отговори: "Аз съм политик. Да, ние искаме анализ и той ще се направи дълбоко и професионално. Ние искаме да ползваме страничния поглед. Трябва да направим така, че РБ да е по-добре разбран пред широка група хора. Това става с много работа и силно консолидиране вътре в самия блок".
 
"Ние се събрахме вчера изпълнителният съвет на РБ. Имаше представители на ДСБ, но без Кънев. Той поиска тази среща, но те не дойдоха. Ние бяхме представители на СДС, БЗНС, "Нова демокрация", "България на гражданите". Абсолютно всички се бяхме събрали и чакахме един човек – г-н Кънев", заяви Кунева.
 
"Лично решение на Радан Кънев е да не помогне с призив и оценка България да няма президент, който идва от левия център. Това е странно и непоследователно поведение. Не мога да си представя как в една Германия примерно ХДС ще призове да се гласува за социалистите, а не за хората, с която е в едно политическо семейство и с които работи", допълни вицепремиерът.
 
"Аз подкрепям Цачева. За мен това е нормален политическия ход да се избере човек, който е от средите на европейските народни партии. С ГЕРБ отношенията ни са ясни на базата на коалиционното споразумение. Искаме конкретни неща да станат и се борим за това. Всички държим на свободна пазарна икономика, върховенство на закона. Не можем да имаме противоречия", заключи Кънева.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА