Депутатката Полина Цанкова-Христова поиска да влезе в парламентарната Комисия по енергетика. Тя внесе проекторешение в деловодството на Народното събрание, като се самопредложи за мястото... на мъжа си Пламен Христов, пише "Флагман".

Както е известно, съпружеската двойка са депутати от „Воля“, като дамата е зам.-председателка на парламентарната група, а той е само редови член.

Полина Цанкова е внесла и още едно проекторешение – съответно тя да напусне Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, а на вакантното място да се настани г-н Христов.

Рокадата бе гласувана в началото на пленарното заседание в сряда без дебат. Не стана ясно каква е мотивацията за смяната в края на мандата на 44-ото Народно събрание. Дали дамата вече е по-веща по темата енергетика или пък мъжът се е почувствал по-компетентен по европейските въпроси...

Пламен Христов през 2017 г. бе обвинен от прокуратурата за рекет заедно с колегите му Веселин Марешки – лидер на „Воля“, и Кръстина Таскова. Оттогава обаче видимо развитие по случая няма, което създава впечатление, че акцията срещу тримата е имала странични цели.