„Реакцията на „Продължаваме промяната”-„Демократична България” (ПП-ДБ) показва тежка дезориентация в пространството.

Не знаят къде се намират. Идеята, че някой може да ги чака три месеца, за да проверят дали ще направят правителство – дори повредената Конституция не предвижда такова нещо”.

Това заяви Антон Кутев, бивш говорител на служебните правителства на Румен Радев, пред bTV.

„Отказал съм се отдавна да прогнозирам какво ще правят ПП-ДБ. Действията им са нелогични. Могат да направят всичко. По правило не правят това, което трябва, за съжаление. Те нямат никаква власт, а се опитват да я докопат, но няма да стане.

Не може да се направи антикорупционно управление, защото идеята за такова управление на ПП-ДБ е опровергана пред избирателите. Не може да убеждаваш хората, че се бориш срещу Делян Пеевски и Бойко Борисов, пък си управлявал с тях”, смята той.

По думите му антикорупционността е ключова теза и трябва да бъде развивана: „Но като някой излезе и каже, че е против корупцията, българите не вярват. Действията трябва да отговарят на говоренето, иначе то няма смисъл.”

„Правителството на Димитър Главчев няма повече от 12% рейтинг. Нашите служебни правителства излизаха с не по-малко от 30%. Виждаме, че това служебно правителство през тази Конституция не среща подкрепата на хората. По-ефективно за България е служебният кабинет да се прави по усмотрение на президента Румен Радев.

Ако не беше първото правителство на ген. Стефан Янев, „Продължаваме промяната” нямаше да ги има”, припомни той.