Все още не се водят никакви разговори за деескалация на напрежението. Това, което на мен ми липсва е един Джон Ленън. В нито една от световните медии не се чу песента „да дадем шанс на мира“. Това коментира Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения, по повод кризата с Украйна и вчерашния КСНС при президента в ефира на БНТ.

Той коментира и позицията на България по конфликта. Крайъгълният камък на българската позиция е да се търси дипломатично решение на проблема.

„Самата формулировка ние подкрепяме НАТО не е правилна, ние участваме в НАТО. България е длъжна да участва в това, как трябва да се отговори“, посочи още той.

„За мен основният и единствен план е как да избегнем войната. Ние не разсъждаваме за това, разсъждаваме как да се държим по време на войната. Самата логика на взаимно сдържане, по някакъв начин трябва да се сложи край, и той е само политически. При толкова много натрупано оръжие ще стигнем до Чехов и пушката, която ще гръмне в трето действие“, заяви Кючуков.