Ръководителят на украинското министерство на отбраната Олексий Резников заяви по украинския тв канал „1+1”, че в момента Киев няма информация, че Русия е сформирала ударни групи на границата, достатъчни за настъпателни операции.

„Вижте цифрите: 125 000 сухопътни войски, плюс авиация и морски сили. Нека да са 140 по всички граници с на Украйна с Руската федерация, Крим, ДНР и ЛНР.

Си Ен Ен съобщи най-чаканата новина от Кремъл, Путин е готов да... ВИДЕО
 
Но руснаците досега, към днешна дата, според разузнаването и данните от нашите партньори, не са създали нападателно ударно формирование на нито едно място “, каза Резников.
Според него, ако се вземе решение за „нахлуване“ в Украйна, руските войски ще се нуждаят от време, за да сформират такава групировка.
 
„И това не е един ден и не два. И ще видим какво ще стане. Затова ви моля - не рисувайте апокалиптични сценарии “, призова Резников украинската общественост, която буквално е подлудена от апокалиптичните западни сценарии за голяма война, която ще избухне буквално всеки момент.

Големи сили от руската бойна авиация летят към границата на Украйна! ВИДЕА
 
Резников каза още, че днес няма основания за въвеждане на военно положение в Украйна на фона на „заплахата от руско нашествие“.
 
„Такъв режим няма да бъде въведен, само за да се удовлетвори медийния глад от сензации. Това в никакъв случай не може да се направи. Живеем в демократична държава и се учим да издържаме такива тестове”, допълни Резников.

Украински дипломат каза това, което иска да чуе Путин
 
Военният министър също така уверява, че Украйна ще преживее тази криза и ще излезе от нея по-силна.
 
„Но военно положение се въвежда в случай на инвазия, надявам се, че такова нахлуване няма да се случи“, добави министърът.
 
Изявлението му предизвика огромен интерес не само в Украйна на фона на засилващата се пропагандна вълна най-вече от САЩ и Великобритания за скорошно начало на мащабна руска инвазия. Интересно дали това изявление на толкова добре осведомен за актуалната ситуация на Източния фронт източник е било взето под внимание на днешния КСНС при президента.