„Това, което наблюдаваме от страна на ГЕРБ в момента е познато. Те са пуснати като по шпиц команда да покажат публично страдание.

Едната цел е да тласнат страната към дестабилизация. Другата е, че ГЕРБ искат да преговорят всичко на масата, типично в техен стил хвърлят всичко във въздуха“, каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в ефира на NOVA.

Според нея това е типичен герберски маниер.

„Ротацията ще се случи така както е договорена с минимални промени. За Външно ключовото е има ли договорка, а такава няма. Възможно ли е да се съчетава ролята на премиер с тази на външен министър. В света има три държави, които съчетават двете позиции. Те са Фиджи, Самоа и Катар.

Акад. Денков е признат от всички световни лидери. Той изпълва образа на външен министър. Трябва да намерим най-добрия вариант“, добави идеологът на „Продължаваме промяната“.

„Защо за обиска на Мартин Нотаруса се изчака цяла седмица? Искам да получа отговор на този въпрос“, пожела тя.

„Не съм специалист по наказателно преследване. Но за мен е притеснително да мине толкова време. Това забавяне следва да получи своите отговори“, заяви Бориславова.

Според Бориславова многострадалните заклинания целят да ни докарат отново до избори.

„Аз така си обяснявам тяхната преговорна стратегия. Има различни имена, които се слагат на масата. Ние искаме минимални промени.

Не е лесно, не се харесваме, но трябва да намерим решение. Ако зависи от нас, няма да отидем на избори. Управлението не е на всяка цена“, смята Лена Бориславова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук